نخل طلای افتخاری جشنواره کن به رابرت دنیرو اهدا شد سرنوشت خانه جادوگران «هری پاتر» چه شد؟ | نگاهی به سرنوشت لوکیشن‌های فیلم‌های معروف آغاز جنجالی جشنواره کن با ممنوعیت پوشش بدن‌نما در فرش قرمز حمایت جدی انجمن آثار و مفاخر کشور از پژوهش‌های مرتبط با حکیم ابوالقاسم فردوسی + فیلم ارسال ۳۸۶ مقاله به سومین همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی + ویدئو فرماندار مشهد: فردوسی بزرگ جایگاه خاصی در ذهن و روان همه ایرانیان دارد مسگرانی: نوجوانان و جوانان ما آشنایی خوبی با مفاخر فرهنگی به خصوص شخصیت فردوسی و شاهنامه ندارند رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه فقط برای دوره فردوسی نبوده، بلکه برای امروز و فردای ماست ادبیات امروز باید همچون شاهنامه مسئله‌محور باشد زمان پخش سریال «بامداد خمار» مشخص شد| ادغام دو قسمت پایانی سریال «آبان» تصویرگر تصنیف‌های زندگی | یادی از پرویز مشکاتیان استاد بی‌بدیل سنتور حکم تتلو شکسته شد +عکس سلام سینما؛ نسخه مجازی | درنگی در باب چرخش غیرحرفه‌ای بازیگری به سمت بلاگر‌ها فضای مجازی، سکوی پرتاب چهره‌های جدید | چگونه بلاگر‌های مشهدی راه خود را به تلویزیون و سینما باز کردند؟ لودمیلا اولیتسکایا، نویسنده مطرح و معاصر روس: به جنبه انسانی بیشتر علاقه مندم تا تحلیل سیاسی
سرخط خبرها

خرید آثار ادبی کهن فارسی چقدر آب می‌خورد؟ | هزینهٔ تهیهٔ آثار فردوسی و مولوی و سعدی و حافظ

  • کد خبر: ۱۷۷۷۰۲
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶
خرید آثار ادبی کهن فارسی چقدر آب می‌خورد؟ | هزینهٔ تهیهٔ آثار فردوسی و مولوی و سعدی و حافظ
با توجه به افزایش پیوستهٔ قیمت کتاب، اگر یکی بخواهد تنها اهمِّ آثار تاریخ ادبیات فارسی را بخرد، چقدر باید خرج کند؟
علی باقریان
خبرنگار علی باقریان

به گزارش شهرآرانیوز، در چند سال اخیر، قیمت کتاب روزبه‌روز بالاتر رفته است، طوری که برخی مشتریان پروپاقرص این کالای فرهنگی دیگر از پس این کار را برنمی‌آیند. این اوضاعْ دادِ خیلی‌ها را درآورده است، اما بعید است بهبود یابد، به‌ویژه بابت اینکه مواد اولیه و خدماتِ تولید کتاب هم مانند مواد و خدمات دیگر مدام گران‌تر می‌شوند، از کاغذ و جوهر بگیرید تا چاپ و صحافی. هزینهٔ نیروی انسانی و حمل‌ونقل بماند.

چند روز پیش بود که یکی از کاربران فضای مجازی در همین زمینه متنی منتشر کرده بود به این مضمون که اگر کسی بخواهد فقط آثارِ ادبیِ کهنِ مهمِ زبانِ فارسی را بخرد چقدر باید هزینه کند. این شد که ما هم تصمیم گرفتیم سَری به کتاب‌فروشی‌ها بزنیم و این هزینه را محاسبه کنیم. کار را به همان چهار شاعر پرفروش (به‌قول محمدعلی اسلامی ندوشن، «چهار سخنگوی وجدان ایران») محدود کردیم، البته به بهترین نسخهٔ آثارشان. نتیجه را ببینید:

شاعر اثر نسخه قیمت (تومان)
فردوسی شاهنامه جلال خالقی مطلق (دایرةالمعارف) ۴٬۰۰۰٬۰۰۰
مولوی غزلیات شمس بدیع‌الزمان فروزانفر (هرمس) ۶۸۰٬۰۰۰
مولوی مثنوی معنوی محمدعلی موحد (هرمس) ۲٬۹۰۰٬۰۰۰
سعدی غزلیات غلامحسین یوسفی (سخن) ۸۵۰٬۰۰۰
سعدی بوستان غلامحسین یوسفی (خوارزمی) ۲۸۰٬۰۰۰
سعدی گلستان غلامحسین یوسفی (خوارزمی) ۳۴۰٬۰۰۰
حافظ غزلیات هوشنگ ابتهاج (کارنامه) ۷۵۰٬۰۰۰

مجموع این مبالغ می‌شود ۹٬۸۰۰٬۰۰۰ تومان. اگر ناراحت شده‌اید، باید بدانید که این هنوز پایان ماجرا نیست. به این سه نکته هم توجه کنید: ۱- این فهرست شامل همهٔ آثار این سخنوران نمی‌شود؛ چندتایی از آثار مولوی و سعدی را ــ که کم‌طرفدار هم نیستند ــ اینجا نیاورده‌ایم. ۲- برخی از این آثار مدتی است که چاپ نشده‌اند و قیمتشان قدیمی است. ۳- اغلب این آثار هیچ شرحی ندارند. اگر قیمت نسخه‌های مشروح را در نظر بگیریم، دو-سه‌برابر رقم فعلی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->