«خط مقاومت» به آنتن شبکه سه بازگشت + زمان پخش بازیگران «جزر و مد» خواستار پاسخ‌گویی پلتفرم استارنت شدند اولین همکاری رضا عطاران و نوید محمدزاده در اثری جدی هزینه تولید فصل اول «جوکر» فاش شد! منیر قیدی، کارگردان سینما: نگاه انسانی به سینما داشته باشیم «در آغوش ایران» فرصتی برای اکران تولیدات سینمایی | نشست صمیمانه فیلم‌سازان جوان مشهدی با منیر قیدی، کارگردان سینما + فیلم بهرام افشاری با نقشی متفاوت به جشنواره فجر می‌رود آمریکا ویزای برنده نوبل ادبیات را لغو کرد کارگردان «الگوریتم»: هدفمان ساخت قصه‌ای صادقانه بود بازگشت قدرتمندانه داستان اسباب‌بازی‌ها | پیکسار هنوز استاد احساس است توقف اجرای نمایش‌های کمدی و غیرکمدی در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) (۱۲ و ۱۳ آبان ۱۴۰۴) پرستاره‌ترین فیلم کمدی سینما اکران شد | نگاهی به فیلم «آقای زالو» با بازی مهران مدیری انتشار کتاب «من خبرنگارم» به قلم ارسلان رسولی مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) مجریانی که بازیگر شدند بحران نبود استقلال | نگاهی به سریال «محکوم»، ساخته سیامک مردانه تولید اثر؛ از دردسر‌های اداری تا هزینه‌های سرسام‌آور | نگاهی به مشکلات تولید و اجرای تئاتر در مشهد جان ویلیامز موسیقی فیلم جدید استیون اسپیلبرگ را می‌سازد بازگشت «محمدرضا گلزار» به شبکه نمایش خانگی بلیت ۲ میلیون تومانی برای نمایش بهنوش طباطبایی و هوتن شکیبا!
سرخط خبرها

خرید آثار ادبی کهن فارسی چقدر آب می‌خورد؟ | هزینهٔ تهیهٔ آثار فردوسی و مولوی و سعدی و حافظ

  • کد خبر: ۱۷۷۷۰۲
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶
خرید آثار ادبی کهن فارسی چقدر آب می‌خورد؟ | هزینهٔ تهیهٔ آثار فردوسی و مولوی و سعدی و حافظ
با توجه به افزایش پیوستهٔ قیمت کتاب، اگر یکی بخواهد تنها اهمِّ آثار تاریخ ادبیات فارسی را بخرد، چقدر باید خرج کند؟

به گزارش شهرآرانیوز، در چند سال اخیر، قیمت کتاب روزبه‌روز بالاتر رفته است، طوری که برخی مشتریان پروپاقرص این کالای فرهنگی دیگر از پس این کار را برنمی‌آیند. این اوضاعْ دادِ خیلی‌ها را درآورده است، اما بعید است بهبود یابد، به‌ویژه بابت اینکه مواد اولیه و خدماتِ تولید کتاب هم مانند مواد و خدمات دیگر مدام گران‌تر می‌شوند، از کاغذ و جوهر بگیرید تا چاپ و صحافی. هزینهٔ نیروی انسانی و حمل‌ونقل بماند.

چند روز پیش بود که یکی از کاربران فضای مجازی در همین زمینه متنی منتشر کرده بود به این مضمون که اگر کسی بخواهد فقط آثارِ ادبیِ کهنِ مهمِ زبانِ فارسی را بخرد چقدر باید هزینه کند. این شد که ما هم تصمیم گرفتیم سَری به کتاب‌فروشی‌ها بزنیم و این هزینه را محاسبه کنیم. کار را به همان چهار شاعر پرفروش (به‌قول محمدعلی اسلامی ندوشن، «چهار سخنگوی وجدان ایران») محدود کردیم، البته به بهترین نسخهٔ آثارشان. نتیجه را ببینید:

شاعر اثر نسخه قیمت (تومان)
فردوسی شاهنامه جلال خالقی مطلق (دایرةالمعارف) ۴٬۰۰۰٬۰۰۰
مولوی غزلیات شمس بدیع‌الزمان فروزانفر (هرمس) ۶۸۰٬۰۰۰
مولوی مثنوی معنوی محمدعلی موحد (هرمس) ۲٬۹۰۰٬۰۰۰
سعدی غزلیات غلامحسین یوسفی (سخن) ۸۵۰٬۰۰۰
سعدی بوستان غلامحسین یوسفی (خوارزمی) ۲۸۰٬۰۰۰
سعدی گلستان غلامحسین یوسفی (خوارزمی) ۳۴۰٬۰۰۰
حافظ غزلیات هوشنگ ابتهاج (کارنامه) ۷۵۰٬۰۰۰

مجموع این مبالغ می‌شود ۹٬۸۰۰٬۰۰۰ تومان. اگر ناراحت شده‌اید، باید بدانید که این هنوز پایان ماجرا نیست. به این سه نکته هم توجه کنید: ۱- این فهرست شامل همهٔ آثار این سخنوران نمی‌شود؛ چندتایی از آثار مولوی و سعدی را ــ که کم‌طرفدار هم نیستند ــ اینجا نیاورده‌ایم. ۲- برخی از این آثار مدتی است که چاپ نشده‌اند و قیمتشان قدیمی است. ۳- اغلب این آثار هیچ شرحی ندارند. اگر قیمت نسخه‌های مشروح را در نظر بگیریم، دو-سه‌برابر رقم فعلی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->